Proč je mražená zelenina lepší než čerstvá?

Čerstvá zelenina se sklízí ještě předtím, než vůbec stihne dozrát. Děje se tak díky tomu, že je k nám většina zeleniny dovážená přes velké vzdálenosti.
Oproti tomu zelenina určená k mražení je zmražena velice brzy po jejím sklízení. Díky krátkému času od sklizně nestihne ztratit důležité látky.
Další výhoda mražené zeleniny spočívá ve skladování v pevných a nepropustných obalech. Do těch je zelenina uložena bezprostředně po jejím zmražení a zůstává v něm až do té doby, než si ji koupíte a doma rozbalíte.
Tím pádem nedochází ke ztrátě nutričních hodnot vlivem kyslíku a světla, především pak ke ztrátě vitamínů rozpustných ve vodě.
Tak pokud nemáte zeleninku přímo ze zahrádky, klidně se spolehněte na tu mraženou.
Kvalitně zmraženou zeleninu rozpoznáte dotekem - má být sypká, kousky nesmí být slepené.
Tak dobrou chuť!